WINTER SALES -30€
Απολαύστε δωρεάν αποστολή για όλες τις παραγγελίες και δωρεάν επιστροφές σε όλη την Ελλάδα
Δες τα θετικά και τα αρνητικά όταν Αγοράζεις Παπούτσια μέσω Internet

Όλο και περισσότεροι στην Ελλάδα εξοικειώνονται με τις αγορές μέσω του ίντερνετ, ακόμη και άνθρωποι που έχουν πολύ μικρή επαφή με τους υπολογιστές καθώς κατανοούν τα οφέλη που έχουν με το να κάνουν τα ψώνια τους online και όχι σε κάποιο συμβατικό κατάστημα της γειτονιάς τους.

Ας εξετάσουμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένα τι γίνετε με τις αγορές σε παπούτσια μέσω του internet, ποια θετικά και ποια αρνητικά σημεία υπάρχουν.

Θετικά

Ας ξεκινήσουμε με τα θετικά. Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα τα οποία διαθέτουν παπούτσια στα προϊόντα τους. Ορισμένα μάλιστα έχουν σαν αποκλειστική ενασχόληση την πώληση παπουτσιών. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να βρείτε μια πολύ μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και χρώματα παπουτσιών, από την άνεση του σπιτιού σας. 

Επίσης τα ηλεκτρονικά καταστήματα βγάζουν συνεχώς νέες προσφορές ή εκπτώσεις όλο το χρόνο και έτσι γίνεται  εύκολο να ψωνίσετε σε πολύ καλές τιμές. Μην ξεχνάτε όμως ότι ένα eshop δεν έχει πεπερασμένο χώρο στον οποίο πρέπει να εμφανίσει στους πελάτες τους παπούτσια ανάλογα με την εποχή και διαθέτει και σχέδια που είναι εκτός σεζόν. Αυτό εσείς μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε προγραμματίζοντας τις αγορές σας για να πετύχετε ακόμη καλύτερες τιμές. Για παράδειγμα το φθινόπωρο μπορείτε να βρείτε καλοκαιρινά παπούτσια σε φανταστικές τιμές ή αντίστοιχα την άνοιξη  να κάνετε κάποιες εκπληκτικές αγορές σε χειμωνιάτικα παπούτσια

Αρνητικά

Για να είμαστε όμως αντικειμενικοί θα πρέπει να σας ενημερώσουμε και για τα αρνητικά που υπάρχουν όταν ψωνίζετε παπούτσια online. Το σημαντικότερο ίσως είναι ότι δεν έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε το ζευγάρι που θέλετε να αγοράσατε και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος  να μην εφαρμόζει σωστά όταν το φορέσετε είτε γιατί δεν επιλέξατε το σωστό νούμερο είτε γιατί απλά έχει λίγο διαφορετική φόρμα. Δεν είναι λίγες επίσης και οι φορές που ένα παπούτσι είναι ελαττωματικό. 

Όπως και να έχει η κατάσταση θα πρέπει να γίνει επιστροφή της παραγγελίας. Και για αυτό όμως, κυρίως τα μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα παπουτσιών προσφέρουν λύση. Σας δίνουν τη δυνατότητα να επιστρέψετε εντελώς δωρεάν την παραγγελία σας αρκεί βέβαια να μην έχετε χρησιμοποιήσει τα παπούτσια.

Όπως σε όλες τις αγορές μέσω internet υπάρχει ένας χρόνος που μεσολαβεί από τη στιγμή που θα αγοράσουμε κάτι και εν τέλη θα το έχουμε στα χέρια μας. Ο μέσος χρόνος παράδοσης της παραγγελίας γίνεται από τα περισσότερα eshop σε μία ή δύο ημέρες το πολύ για τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Αν διαμένετε σε κάποιο νησί τότε ίσως χρειαστεί να περιμένετε μια μέρα παραπάνω. Οπότε αν πρέπει να αγοράσετε ένα ζευγάρι παπούτσια σήμερα για να το φορέσετε αύριο το πρωί, δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει. Όμως λίγο προγραμματισμός μπορεί να σας βοηθήσει στο να εξοικονομήσετε χρήματα και να αποκτήσετε ακριβώς τα παπούτσια που εσείς θέλετε, εκμεταλλευόμενοι την μεγάλη ποικιλία όπως προαναφέραμε που προσφέρουν οι online αγορές.

Γενικά

Παρακάτω θα ασχοληθούμε με τις γενικότερες επιφυλάξεις ή φοβίες που μπορεί να έχετε και σας κάνουν να μην ψωνίζετε online.

Πολλοί σκέφτονται τα έξοδα αποστολής που θα πληρώσουν για να έρθει η παραγγελία τους στο σπίτι και θα συμφωνήσουμε ότι είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας. Με μια μικρή όμως έρευνα θα βρείτε πάρα πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα που θα σας στείλουν δωρεάν το πακέτο σας. 

Αν σας απασχολεί ο τρόπος πληρωμής και πιο συγκεκριμένα δεν έχετε ή δεν θέλετε να δώσετε την πιστωτική σας κάρτα, τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα σας δίνουν τη δυνατότητα να πληρώσετε με διάφορους άλλους τρόπους. Ο πιο συνηθισμένος είναι η αντικαταβολή. Δηλαδή να παραγγείλετε τα παπούτσια που θέλετε χωρίς να καταβάλετε κάποιο ποσό και να πληρώσετε τη στιγμή που παραλαμβάνετε το πακέτο σας στο κούριερ ή στο ταχυδρομείο. Η κατάθεση σε κάποιο τραπεζικό λογαριασμό ή ακόμη και πληρωμή μέσω Paypal είναι διαθέσιμοι σε πάρα πολλά καταστήματα, θα πρέπει όμως να το ελέγξετε πριν ψωνίσετε. Να σας επισημάνουμε ότι η αντικαταβολή στην Ελλάδα δεν προσφέρεται από καταστήματα του εξωτερικού.

Εσείς φοβάστε ακόμη να ψωνίσετε τα παπούτσια σας από κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα; Εμείς θα σας προτείναμε να το δοκιμάσετε έστω μια φορά για να σας φύγει αυτή η φοβία. Αν συγκρίνετε τα θετικά και τα αρνητικά που υπάρχουν, σίγουρα θα βγάλετε το συμπέρασμα ότι αξίζει μια δοκιμή.